body { padding-top: 5rem; }

 

Blogg

NDC Oslo 2017

En rapport från årets NDC Oslo

HSTS

När jag var på NDC Oslo nyligen så lyssnade jag på tillräckligt många föredrag om webbsäkerhet för att förstå att HTTPS är bara början. Det finns många fler saker man kan göra. Så nu när det ändå var dags att manuellt uppdatera certifikaten från LetsEncrypt passade jag på att lyfta sajten ytterligare några nivåer.

Gr8conf EU 2017 i Köpenhamn

Jag har varit på Gr8conf Europe. Det var en gemytlig konferens om programmeringsspråket Groovy och dess ekosystem. Nytt för i år var att de hade en heldag dedikerad till DevOps.

https från Let’s Encrypt

Allt ska förses med https. Nu är bibliotekarien.se med i klubben

Fathead pizza with Metric Measures

Det här inlägget hör inte till de vanliga ämnena för Bibliotekarien.se, men jag har tröttnat på att omvandla de engelskspråkiga recepten till metriska måttenheter. Så nu lägger jag ut en egen version.

isOpenaccess.com är live

Mitt hobbyprojekt isOpenAccess.com är nu ute i det fria. Här kan man idag hitta länkar till de parallellpublicerade versionerna av svenska forskningspublikationer.

Instruktion för DiVA-importer

Sedan en tid finns Stockholms Universitetsbiblioteks system för att matcha och importera poster från Web of Science mot DiVA tillgängligt som Open Source. Bibliotekarien har filat lite på gränssnittet och satt upp en installation som bara är att använda. Här är en instruktion för hur man går tillväga.

Byggt med:

Umbraco

Prenumerera

RSS