body { padding-top: 5rem; }

 

Blogg

FOLIO Forum - The Bellis release

Jag och Lisa Sjögren från Chalmers höll i en presentation om den senaste releasen för FOLIO som vi har implementerat på Chalmers. För många är det första gången man kan se FOLIO i en lite mer "naturtrogen" miljö. Integrationen mot Libris har väckt en del uppmärksamhet och den förevisas här.

Pythons motsvarigheter till LINQ-uttrycken i C#

Python saknar - åtminstone i grunden - tydliga motsvarigheter till C#:s LINQ-funktioner. Men den här genomgången ger en bra inblick i möjliga motsvarigheter. Se dock upp med prestandan som för vissa av lösningarna kan bli lite av en besvikelse.

NDC Oslo 2017

En rapport från årets NDC Oslo

HSTS

När jag var på NDC Oslo nyligen så lyssnade jag på tillräckligt många föredrag om webbsäkerhet för att förstå att HTTPS är bara början. Det finns många fler saker man kan göra. Så nu när det ändå var dags att manuellt uppdatera certifikaten från LetsEncrypt passade jag på att lyfta sajten ytterligare några nivåer.

Gr8conf EU 2017 i Köpenhamn

Jag har varit på Gr8conf Europe. Det var en gemytlig konferens om programmeringsspråket Groovy och dess ekosystem. Nytt för i år var att de hade en heldag dedikerad till DevOps.

https från Let’s Encrypt

Allt ska förses med https. Nu är bibliotekarien.se med i klubben

Byggt med:

Umbraco

Prenumerera

RSS