Om

Bibliotekarien föddes in i biblioteksvärlden. Han intog modersmjölken i den nyligen öppnade Bibliotekshögskolans föreläsningssalar i Borås. Bibliotekariens indoktrinering inleddes tidigt av farbror moster och mor, alla folkbibliotekarier.

Sitt första bibliotekssystem skrev Bibliotekarien i 17-årsåldern  åt en konsultfirma som behövde hålla lite koll på sin litteratur, sina tidskrifter, sitt offentliga tryck och sina tekniska standarder. Det var ett roligt och lärorikt sommarjobb, men systemet, skrivet i MS Access, får nog ses som ett misslyckande.

Efter diverse eskapader och studier, under slutspurten på Systemvetarprogrammet, kraschade så den svenska IT-branchen för andra gången och framtiden tedde sig dyster. Arbetsmarknaden krävde minst fem års erfarenhet från teknologier som var betydligt yngre och Bibliotekarien insåg att han behövde ta sig i kragen.

Med två års finansierade studier kvar på kontot gick resan åter till Borås. Studierna flöt på, Bibliotekarien lyckades landa ett en tjänst som biblioteksvakt på högskolebiblioteket och kunde samla på sig både kunskap och erfarenhet.