Hero Image

byod-–-blogga-med-din-egen-apparat-1

Jag har aldrig känt något sug efter mer för egen del, men eftersom man har börjat testa andra webbpubliceringssystem på min arbetsplats så kände jag att det är bäst att se vad Umbraco kan leverera i termer av bloggplattform för att se om vi kan möta de krav som de rastlösa kollegorna har. Vi har mycket att göra inne i Umbraco för att det skall bli en mer lättanvänd och intuitiv miljö. En normal sidtyp innehåller idag sju richtext-fält(!). Detta leder dessutom till att redaktörsmiljön blir väldigt långsam. En genväg är då att öppna upp möjligheten för bloggarna att blogga i andra miljöer än inne i Umbraco. Tack vare Umbracos stöd för MetaWebLog kan man göra detta.

Den här texten skriver jag inne i Word 2013. Det fungerar väl. Som tekniker kan jag se stora problem med alla formateringsmöjligheter som finns inne i Word. Samtidigt är jag en anhängare av att skribenterna skall ha en stor frihet i verktyget. Blir innehållet sedan lidande så får man arbeta med utbildningar och policy.

Det är enkelt att öppna upp MetaWebLog-api:et i Umbraco. Det finns en hel del skrivet, men två bloggposter, här och här var väl de som fick mig på banan.

Vilka verktyg kan man då använda? Blogginläggen ovan har några förslag för iOS och OSX. Jag hittar bara en app i Windows phone 8 som uttryckligen stöder MetaWebLog. Samma i Google Play. Kanske man skulle skriva en…